Paul Johnson

General Contractor • FIne Carpentry

 

Paul Johnson

General Contractor • Fine Carpentry

 
 

• Removed wall between small kitchen and small dining room to create one large, open, warm and inviting kitchen and eating area

• Built-in window seat, with storage, takes full advantage of natural light and view of well designed and established garden

  1. FSC alder cabinetry creates warm tone to match existing finishes

  2. Etched glass cabinet doors help spread light around the room, eliminating dark corners

• Built-in pantry/broom closet/recycling area takes advantage of awkward space at back of kitchen

• Natural cork flooring creates soft yet durable work environment for optimal cooking

• Abundant room and task lighting creates warm feeling during all times of day or night, all year round

• New archway between living room helps define spaces and still keep open low, while matching existing archways throughout home

  1. All new, efficient appliances

  2. New step down into den area minimizes awkward transition

  3. Remote controlled gas fireplace and TV in den help create a cozy space that is separate yet connected to the kitchen.

  4. Display cabinet with glass shelves and built-in lighting fits well between existing windows without feeling “heavy”

Mediterranean Kitchen Remodel

Before: